Ta paczka wiele toleruje, ale tych dwóch po prostu nie trawi. Gluten i Nabiał – nie ma tu dla was miejsca! Jeśli wciąż szukasz przestrzeni, w której poczujesz się komfortowo, dołącz do paczki cateringu bezglutenowego. Tu życie z nietolerancją to kaszka z mleczkiem
Dieta bez glutenu i nabiału spełnia wymagania rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 828/2014 mówiącego, że zawartość glutenu w produktach bezglutenowych nie może przekraczać 20 mg/kg.
Na nietolerancję glutenu i nabiału cierpi coraz więcej osób. To codzienny dyskomfort i mnóstwo przykrych dolegliwości – zarówno ze strony układu pokarmowego, jak i neurologicznego czy hormonalnego. Uczucie ciężkości, bóle brzucha, nudności, zapalenie skóry… To tylko kilka z objawów nietolerancji. W pewnym momencie wyjście na pizzę z przyjaciółmi czy latte na stacji benzynowej okazują się niemożliwe.
Nietolerancja glutenu czy nabiału wiąże się z wieloma wyrzeczeniami w życiu codziennym. A gdy zdarzy się błąd w komponowaniu diety – spadek samopoczucia i dolegliwości jelitowe to najlepsze, co może Cię spotkać. Niestety obie te nietolerancje coraz częściej idą w parze. Właśnie z myślą o osobach, które doświadczają tych trudności na co dzień, stworzyliśmy nasz catering bez glutenu i nabiału*. W tej paczce poczujesz się komfortowo, jak nigdzie indziej!
Jeśli nie jesz glutenu i nabiału codzienne komponowanie diety musi być dla Ciebie prawdziwą udręką. Pomyśl, jak byłoby fajnie, gdyby ktoś robił to za Ciebie. Tak właśnie jest w Gastro Paczce. Dołączasz do paczki catering bez glutenu i nabiału*, wybierasz najlepszy wariant diety i codziennie dostajesz gotowe posiłki na cały dzień! W pełni bezpieczne, pełnowartościowe, a przede wszystkim pyszne. Bo w Gastro Paczce udowadniamy, że można jeść smacznie, pomimo nietolerancji pokarmowych.
Nasz catering dietetyczny bez nabiału i glutenu opiera się na świeżych warzywach i owocach, zdrowych tłuszczach, chudym mięsie czy rybach. Wykorzystujemy produkty naturalnie bezglutenowe, takie jak: ryż, amarantus, kasza jaglana czy komosa ryżowa oraz roślinne źródła wapnia: sezam, tahini, migdały, zielone warzywa. To propozycja, którą kierujemy do osób świadomie rezygnujących z glutenu i nabiału. Jeśli myślisz o cateringu bezglutenowym, ale ciągle coś staje Ci na drodze – zapraszamy!
Przesuń>
Przesuń>